Het 70/30 model - midlance

Scenario

Hoe werkt het?

Als IT-Rockstar krijg je een contract voor onbepaalde tijd, een vast marktconform salaris, vakantiegeld, bonus, pensioen en ook salaris als je ziek bent of tijdelijk geen project hebt.

Ons 70/30 model, ook wel bekend als een midlance constructie, of het midlance-model, biedt onze IT-Rockstars de unieke kans om een prachtige bonus te verdienen. Deze bonus is het verschil tussen de vaste kosten die je maakt en de 70% van de omzet die je hebt gerealiseerd. Je mag 55% van je omzet aan vaste kosten besteden. Daarbij krijg je de ruimte om dit geheel naar eigen inzicht in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een dure auto en een lager vast loon, en visa versa. Hieronder een scenario uitgewerkt ter verduidelijking.

Uiteindelijk gaat 70% van je uurtarief dus naar jou toe (bij 75 euro uurtarief gaat 52,50 euro per uur naar jou). Een gemiddelde IT-Rockstar maakt zo’n 1.740 uur per jaar. De meeste software developers maken na de overstap naar Team Rockstars IT financieel een grote stap vooruit (denk aan 20-25%). Niet het belangrijkste, maar toch wel lekker meegenomen. Uit de 70% betaal je jouw eigen “vaste” loon, werkgeverslasten, externe opleidingskosten/certificeringen, vervoerskosten en kosten als een laptop, tablet of telefoon. Komen deze kosten lager uit dan het door jou verdiende deel, dan wordt dit uitgekeerd in de vorm van jouw variabele bonus.

Scenario IT-Rockstar Mohammed

IT-Rockstar Mohammed was afgelopen jaar goed voor een inzet van 1.740 uur (gemiddeld 40uur p/w) tegen een gemiddeld uurtarief van 75 euro. Hiermee heeft hij een omzet gerealiseerd van € 130.500,-.

Van dit bedrag gaat 30% naar Team Rockstars IT voor de kosten (personeel, pand, overhead etc.) die we maken en onze inspanningen op het gebied van sales, relatiebeheer, coaching, administratie, kredietbeheer etc. Dit betekent dat IT-Rockstar Mohammed € 91.350,- overhoudt, waar bovengenoemde kosten van afgetrokken worden in aanloop naar zijn bruto variabele beloning voor zijn omzet. Hieronder de cijfers om een beter beeld te geven.

The numbers

Mohammed heeft dus verdiend:

Omzet x 70% 

€ 91.350


Bruto jaarloon (€3.900 p/m + vakantiegeld) 

€ 50.700

Werkgeverslasten (18%) 

€ 9.360

Leasebudget (€600 x 12 + brandstof) 

€ 9.040

Telefoon/laptop & certificeringen 

€ 2.180


Jaarbonus 

€ 20.070

 

BEREKEN JOUW MARKTWAARDE